Photomyne ücretli üyeleri, diğer desteklenen mobil cihazlarda ve ayrıca bir bilgisayardaki Photomyne web sitesi aracılığıyla fotoğraflarına erişebilir.
Bu, aşağıdaki durumlarda yardımcı olabilir:
- Telefonunuzu kaybettiniz
- Yeni bir cihaz aldınız
- Fotoğrafları daha büyük bir ekranda görüntülemek veya düzenlemek istiyorsunuz
- Fotoğraflarınızı yenilemeniz gerekiyor
Başka bir mobil cihazda giriş yapın
Başlamadan önce
Fotoğraflarınıza başka bir mobil cihazdan erişmek için şunları yapmalısınız:
- Aktif bir ücretli üyeliğiniz olmalı
- E-posta adresinizle kayıtlı olmalısınız
Nasıl giriş yapılır
- Kullanmak istediğiniz cihazda Photomyne uygulamasını App Store veya Google Play'den yükleyin.
- Uygulamayı açın.
-
Ana ekranda şunları seçin:
- Apple ile Devam Et
- Google ile Devam Et
Farklı kayıt olduysanız:
- Apple/Google hesabınızdan farklı bir e-posta ile kaydolduysanız veya telefon numaranızı kullandıysanız, Giriş Yap'a dokunun ve talimatları izleyin.
-
Uygulama zaten yüklüyse ve hoş geldiniz ekranındaki giriş seçeneğini kaçırdıysanız:
- Uygulamanın ana ekranına gidin
- 3 çubuklu menüye (sol üst köşe) dokunun
- Giriş Yap'a dokunun
Giriş yaptıktan sonra fotoğraflarınız otomatik olarak o cihaza yenilenecektir.
Bilgisayarda giriş yapın
Hesabınıza çevrimiçi olarak nasıl erişilir
- Photomyne.com adresine gidin
- Giriş Yap'a tıklayın.
- Giriş yapmak istediğiniz uygulamayı seçin (uygulama alanından).
- E-posta adresinizi girin.
- Giriş kodu için e-postanızı kontrol edin.
- Hesabınıza erişmek için kodu girin.
Başlangıçta Apple, Google veya telefon numaranızla kaydolduysanız, bu giriş seçenekleri giriş ekranının altında görünür.
Web sitesinde neler yapabilirsiniz
Giriş yaptıktan sonra şunları yapabilirsiniz:
- Tüm fotoğraflarınızı görüntüleyin
- Albümler ekleyin
- Fotoğraf ekleyin
- Fotoğrafları kaydedin ve paylaşın
Bazı uygulama özellikleri çevrimiçi olarak da mevcuttur.
Önemli senkronizasyon yönergeleri
Cihazlar arasında senkronizasyon
- Çevrimiçi yapılan tüm değişiklikler mobil cihazınızdaki uygulama ile senkronize edilecektir.
- Senkronizasyon sorunlarını önlemek için çevrimiçi giriş yapmadan önce mobil cihazınızdaki uygulamayı kapalı tutun.
- Uygulamayı aynı anda birden fazla cihazda kullanmaktan kaçının.
- Uygulamayı bir cihazda kullanın, değişikliklerinizi kaydedin ve yalnızca o zaman başka bir cihazda giriş yapın.
Bu yönergeleri izlemek, hesabınızın tam olarak senkronize ve güncel kalmasını sağlamaya yardımcı olur.